ΑΛΜΥΡΑ
Η καλύτερη συνταγή για κοντοσούβλι στη σούβλα…

Συνταγή για παραδοσιακό κοντοσούβλι στη σούβλα για την Κυριακή του Πάσχα. Μαριναρισμένο με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας αυτό το κοντοσούβλι φέτος, θα γίνει ανάρπαστο.
Υλικά
χοιρινο 3 κιλά σε κομμάτια
αλατι 3 κουταλάκια του γλυκού ανθός
πιπέρι Κατά βούληση
κουρκουμας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη
ηλιέλαιο 2 φλιτζανάκια τα μικρά του ελληνικού
Εκτέλεση για το κοντοσούβλι στη σούβλα
Παίρνουμε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος και τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, τον κουρκουμά, τη ρίγανη και την μουστάρδα. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μαριναριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον έτσι ώστε η μαρινάδα να απορροφηθεί καλά από το κρέας. Έπειτα περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά.
Tips για το κοντοσούβλι στη σούβλα
Για κάθε κιλό κρέας προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού. Μπορούμε ανάμεσα στο κρέας να βάλουμε και φέτες από πολύχρωμες πιπεριές.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ