Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Γλυκό του κουταλιού φράουλες

Published

on

Γλυκό του κουταλιού φράουλες
Υλικά:
Φράουλες – 2 κιλά
Ζάχαρη – 1600 g
Χυμός λεμονιού – 1/2 τεμ

Εκτέλεση
Πλένω καλά τις φράουλες και αφαιρώ τα κοτσάνια τους.
Τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση, εναλλάσσοντας στρώσεις φράουλας με στρώσεις ζάχαρης.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω στο ψυγείο για μια νύχτα, για να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους.
Το πρωί, βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει για 2 λεπτά, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
Κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Σουρώνω τις φράουλες και βάζω το σιρόπι στην κατσαρόλα.
Βράζω το σιρόπι μέχρι να δέσει.
Ρίχνω ξανά τις φράουλες στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού.
Αφήνω το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμα.
Αποθηκεύω το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *