Uncategorized
Πηχτή φασολάδα για αποτοξίνωση από το κρέας

Πηχτή φασολάδα για αποτοξίνωση από το κρέας
Υλικά
φασόλια 250 γραμμάρια
νερό 4 φλιτζάνια του νες καφέ
ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
καρότο 2 σε ροδέλες
σελινόριζα 2 κουταλιές της σούπας περίπου
ντοματα 2 τριμμένες
σάλτσα ντομάτας 1/2 κονσέρβα κονκασέ
σέλινο 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
πιπεριά 1 αποξηραμένη καυτερή
αλατι
πιπέρι
ρίγανη
δάφνη 2-3 φύλλα
Εκτέλεση
Αρχικά από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε σε νερό τα φασόλια. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε με τα 4 φλιτζάνια νερού να βράσουν. Σουρώνουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν σε καινούριο νερό.
Ταυτόχρονα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες, με την ζάχαρη και τα καρότα σε ροδέλες. Αφού μαραθούν καλά προσθέτουμε την σελινόριζα σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας κονκασέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ζωμό από τα φασόλια που έβρασαν και στο τέλος το ψιλοκομμένο σέλινο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε και την αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, πιπέρι και ρίγανη.
Ελινα Σκλαβου