Connect with us

Uncategorized

Υπέροχο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στο φούρνο με φανταστική γεύση!

Published

on

Υπέροχο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στο φούρνο με φανταστική γεύση!

ΥΛΙΚΑ :

1.500.γρ.πορτοκαλια 1.500γρ.ζαχαρη από 1 λεμόνι το χυμό από 2 πορτοκάλια χώρια από τα ζυγισμενα τον χυμό 1 βανίλια 2κ.σ.κονιακ

Εκτέλεση

Πλένουμε τά πορτοκάλια και τα ξύνουμε στον τρίφτη. Αν θέλουμε κρατάμε το ξύσμα για να αρωματισουμε άλλα γλυκά.
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ βράζουμε τα ξυσμενα πορτοκάλια τρεις φορές από 3’καθε φορά αλλάζοντας το νερό.

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν. Αφαιρούμε το επάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού και το κόβουμε σε κυδωνατες φέτες.
Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και αν έχουν κουκούτσια. Τοποθετούμε τις φέτες σέ ένα αντικολλητικό ταψί.

Εγώ έστηψα το χυμό από τά 2 πορτοκάλια τα σούρωσα να μην έχουν κομματάκια και το λεμόνι τα άδειασα σε μια λεκάνη καί εκεί
έριξα την ζάχαρη το κονιάκ την βανίλια τους γλυκάνισους τά ανακάτεψα και τα έριξα πάνω από τά τεμαχισμένα πορτοκάλια.

Κάλυπτουμε το ταψάκι με λαδόκολλα και από πάνω έβαλα αλουμινοχαρτο. Το έβαλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ωρα. Μετά από την μία ώρα αφαίρεσα την λαδόκολλα το αλουμινοχαρτο και ανακάτεψα με μια σπάτουλα σιλικόνης για να λιώσει τυχόν αλλιωτη ζάχαρη .

Το αφήνουμε άλλα 15 λεπτά ακόμη. Εκείνη την ώρα έπλυνα το βάζω με ζεστό νερό το έβαλα μέσα στο φούρνο να αποστειρωθει.
Το γλυκό είναι έτοιμο με ένα υπέροχο δεμένο σιρόπι

Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”