Connect with us

ΑΛΜΥΡΑ

Κοντοσούβλι μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα. Μαλακό καλοψημένο στη λαδόκολλα

Published

on

Αν αναζητάτε μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα τους αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις, τότε το κοντοσούβλι είναι η ιδανική επιλογή. Είναι νόστιμο, ζουμερό και με την κατάλληλη μαρινάδα, θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει γευστικά!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Για τη μαρινάδα:

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα. Αυτό θα επιτρέψει στα αρώματα να εισχωρήσουν στο κρέας και να το κάνουν πιο νόστιμο. Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφού βγάλουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το τοποθετούμε το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί ή το περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια. Τυλίγουμε το κρέας σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί για ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, αν και η διάρκεια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα του κρέατος και το μέγεθος των κομματιών.

Σερβίρουμε το κοντοσούβλι με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα και, αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σε μια συγκέντρωση. Καλή σας όρεξη!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *