Connect with us

ΓΛΥΚΑ

Γαλακτομπούρεκο κανταΐφι που δεν θα πιστεύουν ότι το φτιάξατε στο σπίτι σας!

Published

on

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βουτυρώνοντας αρχικά το ταψί, (διαστάσεις 30χ27), μέσα στο οποίο θα το συναρμολογήσουμε.
Κατόπιν βάζουμε μέσα 2 φύλλα κρούστας τα οποία βουτυρώνουμε καλά και τα ψήνουμε ελαφρώς στο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα 500 γραμμάρια κανταΐφι και 300 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο.
Ξεκινάμε το ανακάτεμα να μουσκέψει το κανταΐφι καλά και το ψήνουμε ελαφρώς στους 200 βαθμούς κελσίου.

Έπειτα το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Διαδικασία για να ετοιμάσουμε την κρέμα:
Υλικά:
-2 λίτρα φρέσκο γάλα
-200 γραμμάρια ζάχαρη
-4 αυγά
-2 κρόκους
-2 βανίλιες ή 1 κουταλιές του γλυκού υγρή βανίλια
-200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
-60 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια

ΣΙΡΟΠΙ:
-700 γραμμάρια ζάχαρη
-500 γραμμάρια νερό
-μισό λεμόνι τον χυμό του
Όλα μαζί τα βράζουμε για 8 λεπτά μέχρι να δέσουν καλά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινώντας την συναρμολόγηση, βάζουμε το μισό κανταΐφι πάνω από τα ψημένα φύλλα κρούστας και εν συνεχεία πάνω από το κανταΐφι προσθέτουμε την κρύα κρέμα.
Τέλος πάνω από την κρέμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι.

Πρέπει με ένα πινέλο να βουτυρώσουμε τις γωνίες καλά, ραντίζουμε ελαφρώς με νερό σε όλο το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 170 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.
Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο, πρέπει όταν το κουνάμε, να ξεκολλάει από κάτω και να κουνιέται.

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε 3 λεπτά στην άκρη και στην συνέχεια ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το χλιαρό προς κρύο σιρόπι αργά-αργά.
Περιμένουμε να το απορροφάει και ξανά ρίχνουμε.
Εκτέλεση Κρέμας:
Αρχικά βάζουμε σε ένα ποτήρι κρύο γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, τα ανακατεύουμε και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τις βανίλιες, τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν συμπληρώνουμε αργά- αργά το σιμιγδάλι και το ένα ποτήρι κρύο γάλα που είχαμε προηγουμένως κρατήσει.
Ανακατεύουμε καλά.

Από το γάλα που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι, παίρνουμε λίγο και το ρίχνουμε στο μείγμα αυγών.
Ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα, κατεβάζουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
Ελληνικές Συνταγές

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *