ΓΛΥΚΑ
Αφράτα και τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού που θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας!

ΥΛΙΚΑ
Αφράτα και τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού που θα ξετρελαθούν τα παιδάκια σας!
1 κούπα Nescafé (ως μονάδα μέτρησης για την συνταγή)
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1/2 κιλό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται. Χρειάζεστε ένα βαθύ μπολ, καθώς η σόδα θα φουσκώσει το μείγμα. Σκοπός είναι να δημιουργήσετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει.
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας.
Μην ανησυχείτε αν βγουν μαλακά, καθώς όταν κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά.
Υ.Γ. Κάντε πάντα διπλή δόση, καθώς εξαφανίζονται γρήγορα. Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές κουτί μόλις κρυώσουν καλά.
Η συνταγή προέρχεται από την κ. Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.